Älvbacka

Direktlänk till inlägg 23 januari 2012

Allting är vitt vitt vitt

Av Yvonne - 23 januari 2012 18:37

Det snöar vareviga dag! Jaja, nu får man för att man gnällt tidigare...men det är så vackert och speciellt när

man tar en ridtur i skogen på kvällen, alla träd står i givakt täckta av just snö! Många av träden bugar ner mot marken för att dom är så snötyngda.

Ett och annat snödopp blir summan av summarum när det gäller att på smidigaste sätt forcera  under korridorer av

tall och gran som hänger över stigarna ! Brukar ta tag i kvistarna och rycka till , ibland lyckas jag undkomma fast för det mesta rasar snön ner över både mej och Moe. Värst är när den hittar innanför kragen på jackan , iiihhhh!!!!

  

Nu längtar jag efter "månsken"  för då är skogen underbart vacker och det känns tryggt att vara där, fast visst finns det nån "skugga" här och där som kan göra så att man får hjärtat i halsgropen!  

Brukar alltid tänka : reagerar inte pållen så är det ingenting att ängslas för...och föresten så finns det ingenting att vara rädd för när man vistas i skogen.

Red i skymningslandet ikväll med Moe och det är lite osäkert att plumsa omkring i djupsnön för rätt vad det är kan man komma ur kurs och hamna utanför spåret och då gäller det att ha balans! Janne hade kört opp ett nytt spår med Kungen idag och han sa till mej att jag inte skulle rida där för det hade varit jäkligt att ta sig fram, ja så jag höll mej till mina egna "gångar" i djupsnön.

När vi var på väg hem längs med rakan så kom Moe ur kurs och vinglade iväg mellan tallarna i mörkret och det var bara att hänga med och till slut hittade han opp på rakbanan.

Bolfaxa körde jag efter lunch , samma pigga dam som alltid. Janne hann köra Vinna före lunch, det har ju börjat en 3 åringsserie på Vitsand i år med start den 14/1. Tyvärr missade vi det, men i och för sig så har ju hästarna varit lediga hela december så hon skulle inte ha varit med ändå vid första träningen!

Få se när nästa blir, får väl kolla på hemsidan eller kanske Britt  kommer med en liten påminnelse, hon är

suverän på att hålla kollen!

Har hållit igen lite med tömkörningen av Knekten, kör inte varje dag nu, men han har blivit jättefin att lyfta hovarna på, inga protester alls Iréne kommer att bli förvånad tror jag för hon har ju sett hur han har betett sig tidigare!


Veckan innan stallLena kommer hem från Bali då ska jag hårdköra med honom och sen ska han i vagnen, jag hoppas att David är frisk från sin förkylning då?

Blev inget bloggat lördag,söndag MEN det hände inte så mycket mer än det gamla vanliga...  


Det går jättebra med de nya hönsen och värper gör dom! Och det är så lugnt och harmoniskt i hönshuset, det är så

mysigt att vara där och pyssla och prata med Pontus och damerna. Hade jag mer tid så skulle jag sitta därinne på en stol och lösa världsproblemen med dessa kloka finurliga djur! 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 1 december 2020 14:53


1:a december och jag är så nöjd med vädret, lite snö och lagom kallt...inget regn! Det får gärna vara 5 - 10 grader kallt och kanske lite lite mer snö, nä föresten jag klarar mej! Har ju varit 1:a advent och många jag känner har julpyntat, men inte...

Av Yvonne - 19 november 2020 12:01

Av Yvonne - 19 november 2020 12:00

Av Yvonne - 15 november 2020 15:48

Sötnosarna! Det är tryggt och mysigt med Vilja Skönt få ha fåtöljen för sig själv! Då tar vi soffan! Siri står ivrigt på bakbenen och väntar på godis! Kul killar med katten Pricken! Ruxan provar sitt nya shiretäcke inför kallare dagar! En hä...

Av Yvonne - 15 november 2020 15:39

Klockan är fem över halv tre söndag eftermiddag och det är redan skumt ute! Småregnar då och då, men ingen snö än så länge... Har iallafall klart med vinterns snöskottning och det känns bra, Tommy Björkman skottar och han är bra och pålitlig, skot...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards