Älvbacka

Alla inlägg under februari 2013

Av Yvonne - 13 februari 2013 21:07

Jäsiken va han fick jobba idag Moe!  Det rök om honom när vi var tillbaka på gården...

Red opp hela vägen genom skogen, snödöpt blev man och jag blev alldeles blöt i baken...red i bara mjukisbyxorna för det var ju så pass varmt, men hjälmen satt på knoppen.  

Moe tyckte det blev ganska snärjigt ett tag när en stor björk hängde över stigen med massor av snö på och då tyckte han att vi skulle vända, men jag fick raskt tag i en gren och ryckte till så att björken blev befriad och for upp mot skyn!

Några "draperier" till var vi tvungna att forcera innan vi var nästan framme vid skogsbilvägen, men det blev stopp

en tjugo tretti meter ifrån då det var kört med skoter och snön var nästan jäms med mina fötter och där blev det stopp !

En snygg vändning ur högre skolan och så var vi på väg neröver igen  och Moe drog på med spänst i steget!!!

Härligt, nu har jag två fina stigar att träna på, få se hur länge jag får behålla dom???

Tror att detta är rätt medicin för Moe för han är väldigt springsugen när vi kommer på slät mark.


Bolfaxa fick sällskap utav Kexet några varv på banan och rakan, hon ser väldigt allert ut den lilla tjejen och hon verkar ha mycket att andas med för hon är inte ett dugg tagen när hon kommer in i stallet efter tolv varv körda.

Blir intressant att se när hon är redo för att dra på lite...  


Imorron ska jag på vårdcentralen igen och ta prover, gú så jobbigt och på måndag ska jag träffa doktorn...

Denna gång ska jag inte gå ut och jobba före som jag gjorde sist, det är kanske bra att ta det lugnt så kanske blodtrycket är normalt? ja vad vet jag...  

Nu blir det en dusch och sen ska jag invänta "The Killing" på TV4.

Av Yvonne - 13 februari 2013 11:01

Här kommer några fler bilder från StorStjärnas söndagstur!

     

Av Yvonne - 12 februari 2013 21:16

Jo så är det, när jag suttit opp i sadeln igår på Moe och ridit iväg en bit så kände jag att det var något som fattades...

HJÄLMEN!  Japp jag hade glömt sätta på mej ridhjälmen, funderade lite och när jag funderat klart kände jag att

det skulle bli ALLDELES för jobbigt att rida tillbaka till stallet sitta av hämta hjälmen och sedan klättra opp på pållen igen så jag red utan hjälm! Knäppt va?

Ridturen gick bra, vi kämpar ju fortfarande på  (ja det är Moe som kämpar) med våran ridstig i djupsnön och vi har kommit en bit till,snön går opp till magen på pållen!

Vände om när vi kom till träden som hänger ner med massa snö på , dom måste ruskas om, men jag hade ju bara min lilla blå stickade mössa på huvudet och ville därmed inte bli snödöpt så vi vände...


Vilken härlig dag det blev   sol  och cirka 7 minus, snacka om att man lever opp!   

På eftermiddan selade jag för Storstjärna och Janne fick sitta i vagnen när jag ledde henne , snäll och fin som vanligt fast hon var väldigt seg så det gick i snigelfart de två varven runt banan. Ändå följde hundarna med .    

Nåja ingen fara med det, huvudsaken nu i början är ju att hon sköter sig hon är ju bara barnet. Ska tömköra på torsdag och så hoppas jag att David kan komma på lördag...

Söndag blir det ju evetuellt tolktävling? Har inte hört nåt om det än...  

Av Yvonne - 10 februari 2013 21:21

Här kommer bilderna som Kajsa fotade vid Stjärnans andra gång i vagn!

       

Av Yvonne - 10 februari 2013 18:57

Semlor ja, det är gott särskilt när dom är hembakta!  

Robert "sonen", Lena och Mirja kom på besök igår och bjöd på hembakta semlor...det var ett bra tag sedan dom var här så det var extra roligt att träffa dom. Lena klippte klorna på kaninerna åt mej, nog kan jag göra det, men det är skönt att slippa faktiskt. Hundarnas klor klipper jag själv.


Och imorse, ja imorse och imorse! Kl. 10.00 kanske inte räknas som "imorse"...morgonen börjar ju tidigare än så, men iallafall så kom "hjälptränarna" och det blev en tur med Stjärnan som uppförde sig perfekt  "härlig pålle"!

Kajsa var med och fotade eller filmade???jag vet inte riktigt vad hon använde för attiraljer??

Hoppas att jag får lite bilder att sätta in på bloggen...Lasse hade skickat från förra gången, men har inte sett röken av dom på mejlen...  

Lasses brallor höll sig på plats denna gång! David måste ha ett riktigt pokerfejs som inte började storgarva när han såg brallorna glida neråt igår där han satt på "kuskbocken" och hade hela senariot framför sig.  


Efter det vi var klara med Stjärnan blev vi bjudna på våfflor hemma hos Kajsa, jättetrevligt och gott!  


Har nu planerat att eftersom det gått så bra med pållen så kör vi tisdag och torsdag till veckan och då får Janne hoppa opp i vagnen och jag leder, men jag hoppas att Rune kan skrapa bort all snön på banan där storvägen går i bredd för den där jädrans plogbilsföraren har kastat in all snö från vägen på travbanan och det är tungt att gå i...  

 Imorron är det ridning och körning som gäller...  

att det inte går att dra ner på farten när man ser att det går en upplogad bana i bredd, ja detta är inget nytt, händer från år till år!

Speciellt irriterande nu när Jannes traktor inte fungerar, få se om han får fara med den imorron?  

Av Yvonne - 9 februari 2013 19:33

Vilken jädrans ÖRN, det skulle stå ÖRONEN i förra inlägget, men det kanske ni klurade ut haha!!   


Kylan står sig och ska visst göra det ett tag framöver...4H ska ha Tolktävling den sjuttonde , men det är visst väldigt få anmälda så är det inte för kallt så blir det väl inställt för att det blir för få anmälda. Tråkigt isaåfall för två år i rad har det inte gått att genomföra p.g.a för lite snö och nu finns det ju snö i massor!  


Moe kämpar på med att trampa opp det gamla ridspåret, vi tar en bit i taget för snön går opp till magen på honom

och jag vill inte att han ska känna hopplöshet inför uppgiften därför blir det att ta det lite piano. Är en del träd som måste lyftas opp oxå för de hänger över stigen som ridåer vilket gör att vi blir snödöpta !  


Imorse ringde "hjälptränar´n" och funderade ifall det skulle bli nån körning med Stjärnan, han hade 24minus?

Janne lugnade honom med att vi hade något "varmare" så det skulle bli utav!

Tiden var bestämd till kl. 10.00, var in och fikade efter stalltjänsten och hönsen och gick sen och tog in Stjärnan...

sin vana trogen fick hon en "dutt" kraftfoder innan påselning. Denna gång tog jag min klicksele och vagn istället

för Jannes med "remselning".  Är lite rädd om min vagn så därför ville jag först se att Stjärnan skötte sig och det är ju mycket

enklare och snabbare att använda "klick".  

Fick ändra sitsen så att David slapp sitta med knäna under hakan, jag är ju inte så lång!

När samtliga var på plats och allt under kontroll gav vi oss iväg ut två varv runt banan denna gång, andra varvet blev hon lite otålig en stund, men det gick över .

När vi gick där på travbanan kom jag att tänka på när vi hade en varmblodshingst som hette BIG BEST "en liten

fining" och han vann i Boden när det var 25minus och då hade jag och Kajsa spelat och fick en bra slant var och David hade spelat oxå och fick en rejäl slant! Vår fine kallis "Nalta Dell" kom tvåa i sitt lopp! Svinkall kväll med vi

åkte hem med flaggan i topp!  


Nu skrattar jag för mej själv här framför datorn, förlåt Lasse, men jag kan inte hjälpa det och måste få pränta ner det i bloggen...hehehe, Lasse "tappade" brallorna två gånger när vi gick där på travbanan med Stjärnan hihihi!!!!!

Tänk om vi hade haft en videkamera va!    

Föreslog "hängslen" nästa gång!  

Och imorron blir det en tur till med Stjärnan och då ser nog Lasse till att han brallor som sitter där dom ska.....  

Av Yvonne - 6 februari 2013 20:08

Ja vart man än vänder sig så ser man snöööö numera!  Hade vi inte Göran, Rune och Torgny så vet jag inte hur det skulle gå nu när Jannes traktor inte funkar för som jag nämnt tidigare kom den hem från reparationen i samma skick som när den for...idag har Göran varit hit med sin traktor och rensat trav och rakbanan och igår var det Rune som fixade till på gården! På fredag ska Janne få lämna traktorn på rep och då lär den väl inte vara tillbaka förrän till nästa vecka??  

Igår när jag red Moe så tappade han en sko på rakbanan, hörde hur det sa "klonk" och förstod vad som hände!

Det var sådär en tre decimeter nyfallen snö på banan, men jag visste var skon lossnade och knallade iväg efter ridturen ett par hundra meter opp efter rakan, tog med mej en  plastgrep och hundarna.

Tungt att gå i snön, men jag var nästan säker på att hitta skon, Vilja rasade runt som en furie i snön medan Molly tog det lungnt och lufsade på en bra bit bakom mej.

Kom fram där jag visste att skon hade flugit och började "skotta" med grepen, höll på i ungefär tjugo meter och det blev en prydlig stig i snön fast nån sko kunde jag bara drömma om att hitta igen!  Ibland räcker det tydligen inte att "tro"...  

När jag kom hem igen så plockade jag utav Moe resterande tre skor och så tog jag utav Kexet bakskorna, Janne hade tidigare tagit framskorna. Imorron ska Bolfaxa få slippa skorna oxå, det är ju just nu idealiskt för hästarna att slippa broddskorna ett tag när det är riktiga snövägar. Bara att slippa höra skrapandet av broddarna inne  i stallet är en lisa för örnen!  

Har oxå bestämt mej för att träna hästarna tre dagar i veckan månaden ut, det blir ju ingen start på ett bra tag

och därmed kan pållarna få en lugnare period. Och så hinner jag med mina två unghästar lite mera.

Bara Storstjärna är ordentligt i vagnen så ska lillasyrran få börja jobba...ska börja nu med att vänja henne vid sele och huvudlag.

Idag har jag kört, ridit och tömkört, red opp mitt gamla spår i skogen som blev förstört av nån skotermarodör, men

i och med att det har snöat så mycket ett tag nu så försvann "skoterspåret!"

Få se hur länge jag får ha mitt ridspår ifred?  

Mitt andra ridspår i skogen har oxå fått besök utav skoter/skotrar, men där fanns det nog en del innanför pannbenet för mitt spår var i stort sett lämnat ifred och det var kört på sidan om...man får nog inte dra "alla" över en kam!


Nu har jag beställt Jonas Gardells andra bok i serien "Torka aldrig tårar utan handskar"

Och "Årets Gay" blev han , det var stort av prinsessan Viktoria att närvara och dela ut priset och vilket fint "tal" hon höll. Den tjejen är en prinsessa av folket och ingen liten nippertippa minsann!  

Har alltid gillat Gardell, han är en intelligent och klok medmänniska med ett stort hjärta och så har han massor av

humor!  


Av Yvonne - 3 februari 2013 14:47

Steg opp i ottan och hade gett Janne sovmorron...  

Hade förberett och tagit in speedcarten i stallet och hängt fram selen och huvudlaget igårkväll, tvättade "äckelsvansen" efter det att vi varit ut på en tömkörningstur runt travbanan igår oxå...kloka poan , är så duktig!


Gav hästarna kraftfoder och medan det tuggades i boxarna gav jag kaninerna, Lillbun och Plåster det dom skulle ha.

På med täcken , Moe, Kompis, Kexet och Bolfaxa vill ha varmt om ryggen och sedan var det dax för utsläpp!

Ville att Stjärnan skulle få ett par timmar i hagen innan det blev körning.

Det var kallt på morron och otroligt vackert med all vit snö, speciellt träden är som vykort!

Klockan halvåtta var jag klar med mockning och stallet var rensopat, gick in och fick mej en kopp te och en vilopaus...


När klockan började närma sig halv nio dök Lasse opp pigg och nyter,   då gick vi och hämtade in Stjärnan och så fick hon en dutt kraftfoder (vilket hon alltid får)  innan vi börjar "jobba"!  

Borstade och selade på henne och så inväntade vi kusken "David"  som seglade in i stallet strax efter nioslaget...då satte vi på vagnen och tjejen stod som ett ljus tills hon fick order om att traska ut genom stalldörren.

Halt i lugn och ro utanför dörrarna medan David stängde .

Lugn och avslappnad framför vagnen med mej och Lasse på varsin sida i grimskaften och kusken i tömmarna bakom vagnen skrittade hon ut på travbanan och efter en stund satte sig David i vagnen...inte en reaktion från pållen,

hon fortsatte med vägvinnande steg längs banan.

Jag är jättebelåten med hennes uppförande och det tror jag att även Lasse är och jag är så glad att David  är

tillgänglig när jag behöver hjälp så här i början.  

Tillbaka vid stallet stod hon snällt och väntade tills dörrarna var öppnade och vi kunde gå in och sela utav  och sen fick

hon gå ut i hagen ....nu ska vi köra lördag/söndag igen  så jag får väl fortsätta med tömkörning i veckan och träna lite kommandon.

I övrigt en solig vacker vinterdag, ganska kall!  

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards