Älvbacka

Direktlänk till inlägg 15 januari 2014

Kyla och lite sol

Av Yvonne - 15 januari 2014 18:57

Härligt med lite vinterväder äntligen! Och lilla solen tittar fram strax ovanför trädtopparna,

längre orkar hon inte opp!  Graderna har hållit sig kring 15 minus, fast igårkväll närmade det sig 20 minus...

Har ridit efter mörkrets inbrott två kvällar i rad och det är så himla mysigt när månen släpper ner sitt milda sken

över skogsstigarna, då har jag gratis "vägbelysning" och det knarrar gemytligt under hästhovarna.  

"tjipp tjipp tjipp" låter det.

Ikväll har jag ridit både Moe och Lilly och den lilla tjejen har fått prova "Rolfs backe", lite vingligt i början, men hon anpassade sig rätt fort. Sex vändor räcker så här i början, Moe fick lunka i backen på rakbanan för Vilja följde och då vill jag inte ge mej iväg ut i skogen det blir för jobbigt för henne. Hon hänger på en vända uppför backen och sen

polemasar hon i skogskanten och inväntar hemfärden  !


Det sämsta med kylan är ALLA dessa kläder som ska på, bara vinterridbyxorna är värsta grejen, även fast jag har uppsittningspallen att kliva på så får jag knappt opp foten i stigbygeln för att det stramar och tar emot!  


Har nu ridit i min nya sadel några gånger och den blir bara skönare och skönare, första dagen hade jag alldeles för långa stigläder så jag var tvungen att rida hem och göra flera hål, andra dagen fick jag jätteont av "klossarna" som sitter bakom vaderna . Fick höja tre hål för att det skulle kännas bekvämt, men ikväll kände jag mej ETT med sadeln och jag är verkligen belåten med den och det bästa är ju att den ligger bra på Moes rygg.  


Har fått en bild på pållan som har haft sadeln och den hoppas jag kommer in på bloggen när Josse har tid.  


Det har huggits nere vid skogsbilsvägen där man svänger opp mot Knöppelberget, Janne var ikväll iväg med traktorn och rensade ändå opp till Kopparnäslanga så bara timmret kommer iväg så har vi en härlig träningssträcka att

disponera!  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - Tisdag 14 jan 16:51

Kanske bättre än blötsnö? Vi har en fördel som har hästar här i norr gentemot hästägarna i södra Sverige! Vi slipper leriga hagar! Har just varit och tagit in hästarna, tur dom har täcken på sig, det inte bara regnar , har börjat blåsa oxå! Om ...

Av Yvonne - Torsdag 9 jan 12:24

och isen ligger fortfarande blank som en spegel på gården! Vilja var belåten när hon hittade igen sitt koben som varit bortplogat! ...

Av Yvonne - Onsdag 8 jan 21:32

Igår fick jag hem två storsäckar med ved! Tycker det har gått mycket ved i vinter om man nu kan kalla det vinter? Slängde ner all ved i källaren när jag var klar i stallet och idag har jag travat opp alltihopa! Kändes väldigt långsiktigt, men sota...

Av Yvonne - Tisdag 7 jan 15:56


Glömmer man inte det ena så glömmer man det andra! Här är iallafall den fina tavla som Petter målat till brudparet, de fick den på nyårsafton! Ett fint minne när de var ut på tur ridandes! Den blev mycket uppskattad! ...

Av Yvonne - Lördag 4 jan 19:59

Edit gillar Frissan och jag tror att det är ömsesidigt! ...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Älvbacka med Blogkeen
Följ Älvbacka med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se