Älvbacka

Direktlänk till inlägg 3 november 2014

Höjdpunkten på året

Av Yvonne - 3 november 2014 19:51

Idag har jag varit in till Piteå och hämtat två biljetter till "Euskefeurats" konsert den 30/12, det är för mej höjdpunkten på året!   Iréne   och jag ska gå...vad jag längtar!

Först äter vi gott och sen njuter vi av Ronny Eriksson och grabbarna hela kvällen!


Iréne har nu hittat ett litet hus som hon hyr och stallplats till sin pålle, hon vet inte riktigt än var hon vill bo permanent .

Janne ställde opp och transporterade häst och grejer...  


Har ännu inte fått skor på Moe, Lilly och Kexet, men det har gått bra att träna ändå för det har varit bra underlag på travbanan så jag har fått hålla mej där för rakbanan är mer is på.

Moe har jag ridit i skogen!

Trodde snön som kom tidigare skulle få ligga kvar, men så blev det inte.   Läste i tidningen att det ska bli kallt framöver  och då hoppas jag att det kommer snö oxå!

Fast det är ju som omvända världen numera så det är kanske inte norrbotten som får vinter ...?


Jag har klippt Lilly , hon får päls som en björn och blir jättesvettig och vit i skum och det är nog inte så skönt för pållen, nu är hon blank och slät och kan gå ut i hagen efter träningspasset med dubbla täcken på... Brukar sätta

på dubbla täcken första fjorton dagarna så att kroppen hinner ställa om.

Får nog klippa Moe oxå, men Kexet har i stort sett sommarpälsen kvar... mamma Mjölner Stilig får inte så mycket vinterpäls och hennes döttrar håller samma stil!


När jag körde Lilly idag så satt hundarna, Vilja och Moa längst opp på ängen mitt emot varandra som om dom vore 

fastgjutna, ingen rörde sig fast jag ropade att dom skulle gå hem!

Efter fjärde varvet stannade jag Lilly och lockade på Vilja   att hon skulle följa med ner till gården och då reste hon sig motvilligt och kom och då såg jag vad som distraherat vovvarna! En av dom hade bitit ihjäl en sork och det var därför dom satt och vaktade och ingen av dom vågade tydligen ta bytet, men när Vilja reste sig och kom till mej så tog Moa snabbt sorken!  Dom är roliga djuren!    


Tack snälla Josse för att du satt in den gulliga bilden på Edit och Elin som jag fick på mejlen idag från Anna!


Vad jag tycker det är knäppt  att vi ska ändra tiden på klockan, nu blir det ju mörkt skitfort, man får ligga i för att hinna med utomhusgörat för halv fem då är det kört!  

Och hästarna har ju ingen glädje av att stå ute i mörkret , det talar minsann Fixsola om med ljudliga gnäggningar!


Pricken och Rasmus "kissungarna" har vuxit ordentligt sen dom kom till stallet , "vetens" lilla Vera är pytteliten

i jämförelse med dom, Rasmus gillar Vera och leker gärna med henne!

När jag var opp i skogen och tände ljus för mina djur på allhelgona så följde Vilja, Vera, Rasmus och Pricken med i samlad tropp

och Rasmus han hoppade över Vera och ibland kramade han om henne med framtassarna...när man är tillsammans med djuren så skulle man alltid ha med sig en filmkamera för oj vilka härliga klipp man skulle få!  


kväll ska jag se på två favvoserier "Ditke" och "Homeland", det är bara DET att jag somnar i regel innan Homeland

är slut!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne - 1 december 2020 14:53


1:a december och jag är så nöjd med vädret, lite snö och lagom kallt...inget regn! Det får gärna vara 5 - 10 grader kallt och kanske lite lite mer snö, nä föresten jag klarar mej! Har ju varit 1:a advent och många jag känner har julpyntat, men inte...

Av Yvonne - 19 november 2020 12:01

Av Yvonne - 19 november 2020 12:00

Av Yvonne - 15 november 2020 15:48

Sötnosarna! Det är tryggt och mysigt med Vilja Skönt få ha fåtöljen för sig själv! Då tar vi soffan! Siri står ivrigt på bakbenen och väntar på godis! Kul killar med katten Pricken! Ruxan provar sitt nya shiretäcke inför kallare dagar! En hä...

Av Yvonne - 15 november 2020 15:39

Klockan är fem över halv tre söndag eftermiddag och det är redan skumt ute! Småregnar då och då, men ingen snö än så länge... Har iallafall klart med vinterns snöskottning och det känns bra, Tommy Björkman skottar och han är bra och pålitlig, skot...

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards